Pedicure Praktijk Plugge

Goede zorg voor uw voeten

Mycosenagels (schimmelnagels)

Mycose nagels ofwel schimmelnagels. Hoe komt u eraan? Schimmelnagels zijn erg besmettelijk en de schimmels kunnen overal inzitten; denk aan vloeren in een zwembad bijvoorbeeld. Maar ook op de sportschool bij de douches. Een simpele oplossing zou een paar slippers in uw sporttas kunnen zijn. Maar als u dit leest is het waarschijnlijk al te laat en heeft u het misschien al opgelopen. De belangrijkere vraag is dan; hoe komt u er vanaf? Er zijn verschillende middelen op de markt om u van uw schimmelnagels af te helpen. Wij adviseren mycosegel van Dimanche Ureumline (foto rechts). Het gebruik is heel simpel; elke dag een druppel op de nagel uitwrijven. En zoals bij alles is geduld een schone zaak en kan het zo een jaar duren voordat het resultaat zichtbaar is. Het smeren moet wel consequent elke dag herhaald worden anders heeft het middel niet zo veel effect.

Gelnagels bij mycose

Vaak zien schimmelnagels er niet heel florissant uit en hebben vaak een wat bruinige kleur. Het kan ook zo zijn dat de nagel gaat barsten omdat deze poreus is geworden door de schimmel. Gelnagels kunnen daarbij helpen voor wat meer stevigheid of wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en vaak open schoenen draagt. De gel moet uitharden met een uv- of ledlamp en heeft een mooiere glans dan gewone nagellak. Wij adviseren echter niet om de gelnagels het hele jaar door te laten zetten omdat de nagels ook moeten luchten. Ook is het belangrijk om te weten dat wanneer een gelnagel te lang groeit, deze moet worden gevijld en niet geknipt. I.v.m. het barsten van de gel.

Klik hier voor de tarieven

Mycose (voetschimmel)

Mycose komt niet alleen voor op de nagel maar kan ook voorkomen op de huid zelf. Vaak betreft het de huid op de voetzool. Het ziet er rood en vlekkerig uit. En het kan jeuken maar dit laatste hoeft niet. Ook kan het lijken alsof de huid onder de voet aan het vervellen is. Vaak helpt het om te smeren met Lamisil zalf. Deze is te verkrijgen bij de drogisterij. Let wel op i.v.m. medicijn gebruik bij bijvoorbeeld diabetes patiënten; informeer eerst bij uw behandelend arts. Maar let op; als u het niet vertrouwd, moet u natuurlijk altijd naar de huisarts gaan!

Terug naar Info




E-mailen
Bellen
Instagram